On monia sellaisia klassikkoelokuvia joista toivoisi että niistä olisi tehty peli, voisi mainita vaikkapa Ilmestyskirja Nyt-elokuvan. Tarina on lineaarinen, matkustetaan jokea ylös, joka soveltuisi peliksi, ja nykyisellä teknologialla Joseph Conradin Pimeyden Ydin-kirjasta lainattu filosofinen sisältökin sopisi hyvin peliruudulle.

Yksi nihilistisistä klassikkoteoksista, joista olisi pitänyt tehdä peli on ainakin Scarface: siitä varmaan saisi pelin joka järkyttäisi moraalinvartijoita, ehkä jopa enemmän kuin Grand Theft Auto. Sano heippa pikku ystävälleni! Pelissä saisi myös kokaiinin kuluttamisesta pisteitä, no, Max Payne-pelissä Max toimi lähinnä särkylääkkeiden voimalla ettei siinä olisi juuri mitään ihmettelemistä. Joudumme tyytymään pelaamaan Scarface-hedelmäpeliä, joka löytyy Bettson nettikasinon sivuilta. Peli tekee kunniaa Tony Montanalle ja hänen pikku ystävälleen, ja hehkuu elokuvan 70-luvun lopun tyyliä ja värimaailmaa, mutta silti, tekisipä joku siitä täyspitkän tietokonepelin.

Elokuvista on tietysti tehty muitakin kuin varsinaisia tietokone- ja konsolipelejä. Aikoinaan, ennen kun niitä oli keksittykään, ja vielä kun ne eivät ehkä olleet niin yleisiä, flippereissä oli usein jonkun elokuvan teema. Lähinnä se keskittyi kuvitukseen, flipperikoneet ovat yleensä koreasti koristeltu sisältä ja ulkoa, flipperi pelinä ei juuri muutu.

Joskus peleissä on selkeästi noudateltu jonkun elokuvan teemaa, mutta ei ole haluttu maksaa lisenssirahaa elokuvanstudiolle. Tombraider on aika selkeästi Indiana Jones mutta naisena, josta on sitten tehty elokuvia, täydentäen ympyrän. Peleistä tehdyt elokuvat ovat jostain kumman syystä lähes poikkeuksetta kauheita. Oikeastaan ei tarvitse edes laskea niitä jotka ovat jokseenkin siedettäviä ja eivät ole flopanneet surkeasti, koska ne voi helposti mainita: Tombraider ja Resident Evil-sarjat, jälkimmäisestä pari ensimmäistä osaa. Ainakin toimintaelokuvista yleensä tehdään myös peliversio tai versioita, jotka ovat useimmiten melko lailla rahastusmielessä tehty, ne ovat harvoin erityisen mieleenpainuvia.

Yleensä paras mitä niistä voi sanoa on että olihan se ihan OK peli, tosin muutamia poikkeuksia löytyy. Varhaisia 007-pelejä pidettiin aikoinaan innovatiivisina ja pelaajat pitivät niistä, ja Star Wars-elokuvat ovat lelujen, kirjojen, sarjakuvien, murojen, lautapelien ja muun sen sellaisen lisäksi poikineet erinomaisia pelejä, muun muassa moninpelattavan nettiroolipelin Star Wars: Old Republic joka nauttii sekä pelaajien että kriitikoiden suosiota.